TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDELEM A MŰVÉSZETEK ÉS A JÁTÉK EREJÉVEL

ÚJ IDŐPONTBAN!

2021. SZEPTEMBER 10-12. GÖDÖLLŐ

A járványügyi helyzetre való tekintettel a szervezők és a támogatók úgy döntöttek májusról szeptember 10-12-re változtatják a Fesztivál megrendezésének időpontját, bízva abban, hogy ebben az időpontban már minden lehetőség adott lesz arra, hogy a régió legnagyobb Természet és Környezetvédelmi Fesztiválja megrendezésre kerüljön.

A Fesztivál idei témája „Érzékeny Bolygó”

A Nemzetközi Filmszemlékre közel 2000 fantasztikus film érkezett a világ minden tájáról. A legjobb alkotásokat 2021. szeptember 4-12 között mutatjuk be Gödöllőn, valamint az Országos Filmnapok keretében több helyszínen és a helyi TV csatornákon. A vetítési programok 2021. júniusától megtekinthetők lesznek a www.godollofilmfest.com oldalon.

A Fesztivál kísérőprogramjainak pályázatai élnek, azokra várjuk a nevezéseket. A beadási határidő 2021. május 30-ra változott.

A Trash art Magyarország, Ember és Természet fotókiállítás, Varázslatos Magyarország, Trans Natura fotókiállítás és több új kísérőprogramja a Fesztiválnak már júliustól megtekinthető lesz Gödöllőn.

Várunk mindenkit Gödöllőn a Fesztiválra!

Újra együtt 2021. szeptember 10-12 Gödöllő!

Találkozzatok a Természettel, a természetvédőkkel valamint a környezetvédelemmel és a környezetvédőkkel!

A programok a www.godollofilmfest.com oldalon megtalálhatók lesznek július 15-től.

A 2015-ben először megrendezett Fesztivál mára régiónk kiemelkedő Természet és Környezetvédelmi rendezvénye lett, amin közel 30 ezer ember vesz részt, már hagyományosan.

2020-és 2021. mindannyiunknak felhívta a figyelmét arra, hogy vigyázzunk egymásra, vigyázzunk a Bolygónkra – Vigyázzunk a környezetünkre, annak lakóira és a mi érzékeny bolygónkra!

A Fesztiválra küldött alkotásokon keresztül az alkotók, a kiállítók mind egy közösséget szeretnének formálni veletek, azzal a céllal, hogy együtt vigyázzunk, kicsik és nagyok egyaránt, az érzékeny bolygónkra.

A Fesztivál pályázataival minden művészeti ág alkotóit megszólítja, és a profi és amatőr művészek, fiatalok bevonásával minden évben friss alkotásokat generál, amelyek a mindennapjainkról, a minket körülvevő világról szólnak, bemutatva, felhasználva annak újrahasznosítható, környezettudatos elemeit.

Film- Foto- Képzőművészet- Zene

A Fesztivál kiemelt nemzetközi eseménye a Természet és Környezetvédelmi Filmfesztivál, amely 2015-től keretet ad a rendezvénynek. Minden évben 6-7 helyszínen vetítünk közel 100 versenyfilmet.

Az idei évben egy héten át Gödöllőn és az Országos Filmnapok keretében

A Fesztivál kiemelt célcsoportja a családok és a gyerekek, akiket az alkotók, a kiállítók, partnereink minden évben olyan programokkal várnak, ami bevonja őket a közös gondolkodásba, programokba és játékokba.

2021. év kiemelt témája „Érzékeny Bolygó”  

Idén sem marad el a Trash art Magyarország aminek témája a Hazai nagyvadak- ma élő és már eltűntek! 

2021-ben először került meghirdetésre az Élő szobor versenyünk, ami egy újabb színfoltja lesz a Fesztiválnak.

2021.ben is velünk lesznek a hazai nemzeti parkok és még közel 60 másik kiállító a Fesztivál Természet és Környezetvédelmi vásárán.

A Fesztivál lehetőséget ad egy család minden tagjának, hogy korosztályának és érdeklődésének megfelelően szórakozzon, filmeket nézzen, vagy szakmai partnereink bemutatóin, játszóházaiban ismerkedjen meg a természetvédelem és a környezetvédelem mai kihívásaival.

A Fesztivál és kísérőrendezvényei ingyenesen  látogathatók.

Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválunk fővédnöke Áder János, hazánk köztársasági elnöke. Köszönjük a támogatását!

Találkozunk 2021. szeptember 10-12 között Gödöllőn