Természet- és Tudományos Ismeretterjesztő Filmterv Pályázat 2017.

Természet- és Tudományos Ismeretterjesztő Filmterv Pályázat 2017.


Pályázati kiírás

Érdekel a természet, a tudomány és a filmezés?

Dolgozd ki az ötletedet max. 750 szóban, készíts egy pár perces (rövid, de frappáns) kampányvideót arról, hogy miért a te filmed lesz a legjobb fiatal alkotói film 2018-ban.

Jelentkezési határidő: 2017. május 1.

 A Filmterv pályázat a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő filmszakmai programjain belül a 2017 évben indított mentor program keretében került kiírásra.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma Támogatja.

A Mentor program kiemelt célja, hogy a fiatal alkotókat a film elkészítésének teljes folyamatában segítse (forgatókönyv, újabb pályázatok elkészítése, produkciós menedzsment és technikai segítségnyújtás).

A pályázatra kiemelten olyan filmterveket várunk, amelyekkel alkotójuk eddig nem pályázott más hazai vagy külföldi szervezethez (ugyanakkor nem kizáró ok, ha előzetes pályázaton már részt vett).

AKi pályázhat:
minden 30. életévét még be nem töltött (a pályázat beadásáig),
hazai és külhoni magyar alkotó!

A pályázat elbírálása során előnyben részesülnek azok a filmtervek, amelyek illeszkednek a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál szekcióihoz (Nemzetközi és Kárpát-medencei Filmszemlék).

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál által felkért zsűri azokat a filmterveket fogja díjazni, amelyek közönségbarát, szórakoztató igénnyel készültek, de mégis átélhető és érvényes üzenettel szólítják meg a nézőt.

A kiválasztás két körben zajlik: a Zsűri a beküldött filmtervekből kiválasztja az általa legjobbnak ítélteket és azokat a Fesztivál idejére meghívja egy prezentációra, ahol az alkotók a filmterveket be tudják mutatni az erre az alkalomra invitált rendezőknek és producereknek. A nyertes (nyertesek) a Fesztivál Gáláján kerülnek kihirdetésre.

Pályázati anyag

A pályázóknak max. 750 szóban kidolgozott szinopszist kell elkészíteniük, amelyek érzékletesen kifejtik a filmterv koncepcióját, bemutatják a történet főbb szereplőit, részletesen felvázolják a cselekményt és annak fontos fordulatait.

Kidolgozott jelenetet nem várunk, de minden filmterv mellé egy legalább 2, de max 10 perces internetes videót várunk, amiben a rendező kötetlen stílusban bemutatja a filmterv témáját, önmagát, céljait, eddigi eredményeit.

A Pályázót kérjük, mellékeljen referenciákat, bemutató anyagokat eddigi filmjeiről, terveiről. Természetesen nem kizáró ok, ha ezekkel nem rendelkezik.

A pályázat ingyenes. Egy alkotó legfeljebb 2 filmtervvel pályázhat.

A pályaműveket elektronikus úton a www.godollofilmfest.com oldalon 2017. február 15. után megnyíló Filmterv pályázati oldalra kell feltölteni.

Kérdéseket kérjük az info@godollofilmfest.com címre küldjenek.

A személyes prezentációra kiválasztott filmterv alkotóinak listáját 2017. május 15-ig teszik közzé a szervezők.

A Filmterv Pályázat díja 1 millió forint,

amit a nyertes a filmterv továbbfejlesztésére, újabb pályázatokra stb. költhet el.

A nyertes a díj felhasználásának lehetőségét a szakmai mentorok segítségével alakítja ki, amit a Fesztivál menedzsmentje elfogad és azokra az 1 millió forintos keretet biztosítja.

A magyar természet- és ismeretterjesztő filmezésnek hazai és nemzetközi szinten is kiemelkedő hagyományai vannak. Kiváló alkotók sora és az általuk elért nemzetközi elismertség fémjelzik ennek történetét.

A szűk forrás lehetőségek, valamint az ismeretterjesztő filmek szakmai, technikai és idő igényessége miatt egyre kevesebb alkotó vállalkozik arra, hogy ilyen filmeket készítsen. Véleményünk szerint a hagyományaink, a jelenlegi alkotók hazai és nemzetközi sikerei azt bizonyítják, hogy érdemes odafigyelni, támogatni ezt az alkotói kört azon belül is kiemelten a fiatalokat.

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál létrehozóinak kiemelt célja, hogy a fesztivál által bemutassa a nívós hazai alkotásokat, eredményeket, segítse a nemzetközi megmérettetését a hazai alkotásoknak és lehetőséget adjon a fiataloknak a bemutatkozásra.

A Mentor Program és azon belül a Filmterv Pályázat nem jöhetett volna létre az EMMI és a szakma támogatása nélkül, amely nem csak a zsűrit adja, de szakmai és technikai segítséget és lehetőségeket is felajánl a fiatal alkotóknak.

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál szervezői

A kezdeményezés szakmai partnere a Természetfilm.hu "Légy Természetfilmes" programja és a Filmdzsungel Stúdió.

Nyomtatható verzió (Részletes kiírás) letöltése 

 


Filmterv_plakat