NatureVision Filmfesztivál

NatureVision Filmfesztivál

 

Időpont: 2017. július 13-16.

Nevezési határidő: 2017. március 17. - LEZÁRULT!

Helyszín: Ludwigsburg, Németország

 

A NatureVision Németország legismertebb és legrégibb természetfilm fesztiválja, melynek fókuszában a természet, a vadvilág, a környezetvédelem és a fenntarthatóság áll. Nyitottak bármilyen műfaj iránt, a lényeg az alkotók elmélyülése a fent említett témákban.

 

Nevezési szabályzat:

 1. A versenyre a világ minden tájáról várják a filmeket, a televíziós produkciós vállalatokat, valamint a független filmeseket egyaránt. Azok a nevezések, filmek kerülhetnek be a versenybe, amelyek középpontjában a természet, a vadvilág, az  emberek vagy a fenntarthatósági témák valamelyike áll.
 2. Kizárólag 2016. január 1-e után készült filmek nevezhetőek.
 3. A jelentkezési lapon feltüntetett kategóriákba lehet nevezni a filmeket, akár egy filmet több kategóriába is. A zsűrinek jogában áll átkategorizálni a nevezett filmeket. Ugyanannak a filmnek az első kategóriába való nevezési díja € 40, a második kategóriába nevezési díja € 20. A nevezési díjat filmenként ki kell fizetni a nevezés benyújtásával egy időben. A diákok kedvezményben részesülhetnek, ha csak kizárólag a „NatureVision Elsőfilmes Díj’-ért neveznek, a nevezési díj nekik € 20. Ez esetben írásos bizonyítékot kell csatolni.
 4. A nevezési lapot teljesen kitöltve és aláírva kell benyújtani a következő csatolmányokkal:
  • megtekintő kópia DVD-n, USB-n vagy online elérhetőséggel letölthető formátumban
  • 50-80 szavas szinopszis angolul és németül
  • teljes és részletes stáblista
  • a rendezőről rövid biográfia, filmográfia és fotó
  • 3 jó minőségű (legalább 300 DPI, 8 cm széles) fotó a filmből, és ezek használati jogának átadása a szervezők felé
  • az angoltól vagy némettől eltérő más nyelvű filmekhez csatolni kell angolul vagy németül a szövegkönyvet
  • sajtóanyag
  • adott esetben, iskolalátogatási igazolás

Minden anyagot kötelező csatolni, és digitális formában elküldeni, e-mailben, DVD-n vagy más fájlmegosztó oldalakon keresztül. A nevezéssel kapcsolatos esetleges költségeket (postázás, stb.) a nevező fizeti.

Nevezési lap: http://festival.natur-vision.de/en/filmfestival/film-competition/film-su...

Az alkotók a nevezéssel automatikusan beleegyeznek, hogy a filmek bemutatásra kerülhetnek a NatureVision Film Fesztiválon. A fesztiválnak jogában áll minden nevezett filmből maximum 3 percet kizárólag promóciós céllal felhasználni.

 

A Fesztivál további, kiegészítő programjába tartozik a NatureVision Iskolai Program, a Vimperk-i NatureVision Film Fesztivál (Cseh Köztársaság), valamint a “Best Of NaturVision”, ahol különböző intézményekkel együttműködve elsősorban a fesztivál nyertes és kiemelkedő filmjeit mutatják be. Ezen programok célja, hogy népszerűsítsék a NatureVision Filmfesztivált, valamint a természetről, a vadvilágról és a környezetről szóló filmeket, és egyúttal új közönséget érjenek el. A fesztiválra való jelentkezéssel az alkotók beleegyeznek, hogy ezeken az eseményeken is ingyenesen bemutathatják be filmjeiket. 

A szervezők a vetítési kópiát a teljes program elkészülte után kérik be, a vetítési helyszíntől függően különböző formátumokban.

 

A kategóriája győzteseket független szakemberekből álló zsűri hirdeti ki. A zsűri döntése végleges, nem vitatható.

A versenyre való jelentkezéssel, minden alkotó elfogadja a fenti előírásokat. A Fesztivál vezetősége hozza meg a végleges döntést az esetlegesen felmerülő kérdések kapcsán a kiírás német változata alapján. A kizárólagos illetékes bíróság helyszíne Ludwigsburg.

Kapcsolat: service@natur-vision.org

A NatureVision Filmfesztivál a változtatás jogát fenntartja.

 

Részletes információ:

http://festival.natur-vision.de/en